Splitsingsakte in Appartementen met Tekening

Welke afspraken staan er in de splitsingsakte?
Wie betaalt bij onderhoud de kosten? En welk aandeel betaal je van die kosten?

Wat is een Splitsingsakte in appartementen?

Dit is de notariƫle akte waarbij een kadastraal perceel (het grondperceel) is gesplitst in appartementsrechten. Per appartement is aangegeven voor welk aandeel de eigenaar van het betreffende appartement gerechtigd is in het gehele pand. Dit kan een flat zijn maar ook een portiek, een bedrijvencomplex of zelfs een park met recreatiewoningen.

Wat kun je ermee?

De splitsingsakte in appartementen heb je o.a. nodig t.b.v. de Kamer van Koophandel bij de verplichte oprichting van de Vereniging van Eigenaren. Ook staan er de rechten en plichten in van alle eigenaren van een appartement binnen het gesplitste complex. Op basis van de genoemde aandelen kun je eenvoudig bepalen wat iedere eigenaar moet bijdragen aan kosten voor bijvoorbeeld het opknappen van de gevel, het dak of schilderwerk.

Wat krijg je geleverd?

Als je een Splitsingsakte in Appartementen opvraagt krijg je een kopie afschrift van de betreffende akte zoals deze is ingeschreven bij het Kadaster met daarbij gratis de Splitsingstekening. De Splitsingsakte geeft aan welke appartementen er zijn ontstaan binnen een complex, de datum van de splitsing, een omschrijving van de appartementen, het reglement m.b.t. het complex, enz..

* zie de uitzonderingen

Wil je een Splitsingsakte in Appartementen opvragen?

Ja, dat wil ik >