Kadaster Plattegrond (productnaam is Kadastrale kaart)

Op de kadastrale kaart ziet u de ligging van het perceel en de globale grenzen met de omliggende percelen .

Wat kunt u ermee?

Een Kadastrale Kaart biedt u in één oogopslag de ligging van het gewenste perceel ten opzichte van omliggende percelen en geeft een globale indicatie van de ligging van de grenzen. Met de plattegrond kunt u zien waar je een boom kunt planten of een schuur kunt bijbouwen. Samen met de buren de juiste plek voor een nieuwe schutting vaststellen.

De Kadastrale Kaart toont:

  • perceelgrenzen;
  • belangrijke bebouwing;
  • straatnamen en huisnummers;
  • schaal;
  • de kadastrale aanduiding, bijvoorbeeld gemeente Leiden, L 4500,

Opmerkingen m.b.t. de kadastrale plattegrond:
Als het object een appartement betreft dan ontvangt u een Kadastrale Kaart van het grondperceel.

Toelichting op de kadastrale kaart

Op de kadastrale kaart wordt elk perceel aangegeven met zwarte lijnen, dit zijn de kadastrale grenzen. In elk perceel staat het perceelnummer.

Dit nummer is onderdeel van de kadastrale aanduiding. De complete kadastrale aanduiding van een perceel bestaat uit de naam van de kadastrale gemeente, de sectie (één of twee letters) en het perceel (een nummer). Deze aanduiding kun je gebruiken om kadastrale informatie op te vragen van een perceel waar geen pand op staat (en dus in de kadaster database niet is gekoppeld aan een adres).

Soms komt het voor dat bepaalde kadastrale grenzen met gele lijnen zijn aangegeven op de kadasterkaart. Dat komt omdat deze grenzen wel zijn ingemeten en bekend zijn bij het Kadaster, maar nog niet officieel geregistreerd. Het kan wel tot een jaar duren voor dit na inmeten zover is.

De rode lijnen tonen de bekende (hoofd) bebouwing. Merk wel op dat als iemand bijvoorbeeld een loods op zijn terrein bouwt en dit niet laat inmeten, deze bebouwing dan ook niet op de kadastrale kaart te zien is.

Iedere kadaster kaart bevat een schaal. De schaal wordt bepaalt door de omvang/oppervlakte van het perceel, zodat het gehele perceel te zien is op de kaart.

Voor welke locatie zoekt u een Kadastrale Kaart

Ik zoek via een

Adres / postcode

Ik zoek via een

kadastraal nummer

ik zoek via een

perceel op de kaart